Osztrák Oktatási Központ

Óvodától az érettségiig

 

 

Jelenleg kb. 740 gyermek és fiatal tanul a budapesti Osztrák Képzési Központban az 

Osztrák-Magyar Óvodában, az
Osztrák-Magyar Európaiskolá-
ban és a 
Budapesti Osztrák Iskolában
(a gimnáziumban)
.

A diákok különböző országokból származnak, túlnyomó többségük azonban magyar. Az egymással való bánásmód, egymás megértése és a gyakorlatban megvalósuló tolerancia különösen fontos számunkra.

Törekvésünk a korral haladó, a pedagógia modern felismerésein alapuló nevelés  megvalósítása. Ennek érdekében azon fáradozunk, hogy a gyerekeknek ne csak az intellektuális képességeit fejlesszük, hanem személyiségfejlesztésük keretén belül a szociális kompetenciájukat is erősítsük. Ez ugyanis nélkülözhetetlen alapvető feltétele lesz egy sikeres életnek az új Európában.

Az Osztrák-Magyar Európaiskola sikeres elvégzése (és sikeres felvételi vizsga) után a diákok folytathatják tanulmányaikat az Osztrák Reálgimnáziumban (vagy más gimnáziumokban). Az itt megszerzett érettségi bizonyítvánnyal Ausztriában, Magyarországon és az Európai Unió többi országában működő felsőoktatási intézményekben is továbbtanulhatnak.

Képzési központunk Budapest nyugati részében, a Déli pályaudvar közelében helyezkedik el. Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető:

Pl. M2 a Széll Kálmán térig vagy a Déli pályaudvarig onnan pedig a 21 vagy 21/A jelzésű busszal az Orbán térmegállóig.