Aktuális

 

Szeptember 26.: A nyelvek Európanapja

Iskolánkban 3 nyelvnek van központi szerepe: német, magyar és angol, de néhány tanulónk még további nyelven is tud, mert otthon egy másik nyelven beszélnek (pl. oroszul vagy kínaiul). Vagy a fenti nyelveken kívül még egy idegen nyelvet tanul.

Ezt a nyelvi sokszínűséget ünnepeltük A NYELVEK EURÓPANAPJÁN, s ennek kapcsán rendeztünk egy kis projektet. Valamennyi osztályunk tanulói saját nyelvük kedvenc szavait ábrázolták. Ebből készült végül egy kis kiállítás, amelyből látható, milyen sokrétűek lettek a projekt eredményei is.

Fotos 


A nyolcadikosok ballagása

Ragyogó napsütésben búcsúzott iskolánktól a két nyolcadikos osztályunk. A végbizonyítványt és a német nyelvvizsgadiplomákat az ünnepélyes alkalmon Ausztria helyettes nagykövetasszonyától, Mag. Ulrike Köhlertől, valamint a két osztályfőnöktől, Mag. Michaela Gigerltől és Ulrike Adamectől vehették át a végzős tanulóink. Büszkék vagyunk a végzőseinkre, akik nemcsak nagyon jó bizonyítványokkal felvértezve, hanem ifjú személyiségekké érve folytatják a tanulmányaikat. Minden jót és sok sikert kívánunk nekik az új kihívásokhoz

Fotos 8A

Fotos 8B


A Gebrüder Weiss ösztöndíjak 2021-es átadója

Csodaszép időben és a kellő távolság megtartásával adhattuk át az ösztöndíjakat a 8 díjazott hetedikes, ill. nyolcadikos tanulónknak. Dr. Alexander Grubmayr, Ausztria nagykövete, valamint Mag. Jürgen Schreder, Ausztria magyarországi kereskedelmi tanácsosa és a Gebrüder Weiss cég képviselői, Thomas Schauer és Varga Bálint nyújtották át a díjazottaknak az oklevelet.

Ebben az ösztöndíjban az a különleges, hogy nem csak a jó jegyek számítanak az odaítéléskor, hanem a tanulóknak az iskolai közösség iránt tanúsított személyes és szociális áldozatvállalása, odaszántsága is, azaz az ún. kulcskompetenciák is fontos szempontot jelentenek (segítőkészség, bátorság kiállni a gyengébbek mellett, csapatszellem, konfliktusmegoldó készség/képesség, felelősségvállalás pl. osztályszóvivőként).

Külön köszönet illeti Thomas Schauer urat (a délkelet-európai régió vezetője a Gebrüder Weiss cégnél), aki ennek az ösztöndíjnak a kezdeményezője volt. Az ösztöndíj tavasszal a 2021/22-es tanévre is kiírásra kerül majd (hetedikes és nyolcadikos tanulóknak).

Fotos


Reading is Fun:Felolvasóverseny – sikeres részvételünk

A Helbling International Reading Competition egy olyan felolvasóverseny, amely több országban egyidejűleg kerül megrendezésre. Ebben a tanévben a hatodikosainknak volt lehetősége részt venni benne. Ez abból állt, hogy a diákok online olvastak el egy könyvet, melyhez szövegértési feladatokat oldottak meg. Az angol nyelvű olvasás öröme mellett nagyszerű díjak is vártak a résztvevőkre.

A 6.B osztályos Füredi Anna lett az egyik boldog győztes. Szívből gratulálunk!