Az Európaiskola

Üdvözöljük a honlapunkon!

Először szeretnénk röviden bemutatkozni:

Az Osztrák-Magyar Európaiskola a Keresztény Iskolatestvérek Katolikus Szerzetesrend tulajdonában van. A rend világszerte működő oktatási intézményeit francia alapítójáról De La Salle-iskoláknak is nevezik.

Iskolánkba, amelyet Budapesten kedvesen csak OME (Osztrák-Magyar Európaiskola) néven emlegetnek, kb. 450 gyermek jár. Életkoruk: 6-14 év. Származásuk, állampolgárságuk, vallásuk különböző. Az azonban elmondható, hogy a többségük magyar családból való.

Fontos számunkra a teljes embert érintő oktatás és nevelés, azaz hogy a gyermeknek ne csak az intellektuális képességeit és a szaktárgyi kompetenciáit fejlesszük, hanem a kiegyensúlyozott személyiségfejlődése is biztosított legyen.

Az Európaiskola egy ún. „Mittelschule”. Osztrák tanárnők és tanárok német nyelven oktatnak egy az iskolánkra szabott osztrák tanterv szerint. Munkájukat magyar pedagógusok is segítik. A magyar nyelv és irodalom, ill. magyar történelem esetében a magyar tanterv az irányadó, hogy a tanulók később akár német nyelvű, akár magyar iskolában tovább tudjanak tanulni.

Iskolánkban a német és a magyar nyelv, valamint ötödik osztálytól az angol nyelv elsajátítására igen nagy hangsúlyt fektetünk. (A spanyol szabadon választott tantárgyként tanulható a felső tagozaton.)
Már 2002-ben a leginnovatívabb európai iskolák közé tartoztunk.
Korszerű és hatékony nyelvoktatásunkat az Európatanács nyelvi pecsétjével tüntették ki.

Nálunk a gyermek van a középpontban!

Evelin Stanzer
és az Európaiskola csapata