A napközi minden hétköznap 16.30-ig tart.

Amit kínálunk a napközis csoportoknak: csoportonkénti ebédet, tanulóidőt a napközis nevelők vezetésével a házi feladatok elkészítésére, és szabadidős foglalkozásokat. Hozzáértő és tapasztalt pedagógusaink állnak rendelkezésre, hogy gyermekeik délutáni időtöltése is megfelelő és magas minőségben történjen.

A délelőtti tanítás után majdnem minden alsós gyerek (1-4. osztály) igénybe veszi a napközit. Hozzáértő, tapasztalt pedagógusaink szervezik a tanulási foglalkozást és a szabadidőt. A közös ebédelés (menüválasztás lehetséges) már a napközi részét képezi.

Az 5. és 6. osztályos tanulók számára, elegendő számú jelentkező esetén, felügyeletet biztosítunk, amely a délutáni leckeírást és a szabadidő eltöltését is magába foglalja. Jó idő esetén a diákok az 1-2 órás szabadidőt a friss levegőn töltik.

A nagy kertünkben különösen kedveltek a ping-pong asztalok, játszóterek és sportpályák. Rossz idő esetén a mobil könyvtárak vagy az osztálytermekben berendezett játszósarkok állnak rendelkezésre.

Tanulási idő

napközis tanáraink képzett pedagógusok. Szorosan együttműködnek az osztálytanítókkal, valamint tanácsot adnak a gyerekeknek a házi feladat elkészítésében és a tanulásban. Iskolánk könyvtára és az internethasználat lehetővé teszi a változatos és önálló tanulást. A napköziben is törekszünk az oldott, motiváló légkörre, ahol a gyerekek jól és biztonságban érzik magukat, hogy a tanulás élményt jelentsen nekik.

Folyamatosan szervezünk különleges délutáni programokat, mint például cirkusz-, színház-, állatkerti látogatások, kisebb kirándulások, vagy kézműves foglalkozások, amelyek a kézügyességet és a kreativitást fejlesztik. Időnként vendégek látogatnak hozzánk, mint pl.: Alma együttes, Ricsi bohóc vagy a Bozsik Yvette Társulat táncosai. Ünnepeink: karácsony, farsang, húsvét, anyák napja... természetesen nagy szerepet játszanak a napköziben.

Unatkozni biztosan nem fogunk!

További ajánlatok

Iskolánkban a 4. osztálytól kezdve számos diáktevékenységet kínálunk. Némelyeket az Európaiskola tanárai ajánlanak fel, mint nem kötelező foglalkozásokat, míg másokat külsős tanárok. A tanév elején rendezünk egy börzét, ahol megkaphatják a külsős tanárok elérhetőségét, és beírathatják gyermekeiket. Ha az Európaiskola valamelyik tanára által kínált, nem kötelező erejű foglalkozás iránt érdeklődnek, kérjük, forduljanak közvetlenül az adott személyhez!

Intern

 • 3D Druck/Robotik

  3D-Druck und Robotik bietet Schülern die Möglichkeit, ihre Fähigkeiten im Bereich der digitalen Fertigung & Programmierung zu verbessern. Durch Erstellen von 3D-Modellen, durch die Programmierung von Mikroprozessoren lernen sie, komplexe Probleme zu lösen.

 • Chor

  Hier wird die Stimme durch Körperarbeit und spezielle Stimmübungen ausgebildet, sodass klangvoll gesprochen und gesungen werden kann (Resonanz, Vokalfarben, Konsonanten, Intonation).

 • Darstellendes Spiel

  Im Theaterclub studieren wir Dialoge ein, machen Improvisationstheater und schreiben auch eigene Texte, die wir dann bei verschiedensten Schulveranstaltungen aufführen. Wenn du gerne mit Stimme, Körper und Sprache experimentiert, bist du hier richtig!

 • Geschichte-Klub

  Im Rahmen des Geschichteklubs besteht die Möglichkeit, interessante Themen, Personen, Ereignisse kennenzulernen, die im Rahmen der Unterrichtsstunden kaum möglich wären. Es werden spielerische Methoden & digitale Medien verwendet.

 • Italienisch

  Italienisch richtet sich an Schüler*innen, die Interesse an Kommunikation und Freude am Erlernen einer weiteren Fremdsprache haben. Wir schnuppern in die Kultur Italiens hinein, erlernen Grammatik sowie Wortschatz und üben das Führen von Alltagsgesprächen.

 • Lasalle-Gruppe

  Hier bekommen Volksschulkinder die Möglichkeit, den Glauben auf kreativer Art zu entdecken. Es wird gebastelt, gesungen und gespielt. Die Gruppe ist nach dem Gründer der Ordensgemeinschaft der Schulbrüder, Johannes Baptist de La Salle, benannt.

Extern

 • Basketball

 • Geige

  Kovács Eszter ist Geigenlehrerin und Kammerkünstlerin, hat im Orchester und auch als Solistin Geige gespielt bzw. sowohl im Ausland als auch im Inland unterrichtet.

 • Gitarre

 • Gymnastik

 • Karate

  Unser Ziel ist es, die Kinder und Jugendlichen zum Sport und zur regelmäßigen Bewegung zu erziehen, sowie sie durch Einblick in die japanische Kultur mit den Werten Fleiß und Ausdauer bekannt zu machen.

 • Keramik

  Keramik-Werkstatt besonders für Volksschulkinder – fördert die Kreativität, die Geschicklichkeit und die Feinmotorik der Kinder.

 • Klavier

  Szabó Ferenc – unterrichtet Klavier und Musiktheorie für Anfänger und Fortgeschrittene

 • Musiklehre

 • RSG

 • Schach

  Schach in der Schule findet jeden Montag und Donnerstag zwischen 13:45 und 14:30 Uhr statt. Wenn du gerne logisch denkst und Strategie magst, komm und schließe dich uns an!

 • Schiwoche in Österreich

 • Tanz

Ovisklub

Ebben a klubban az óvodások 12-15 fős csoportokban ismerkedhetnek meg egy kicsit az iskolai élettel, és játékosan, dalok és rímek segítségével a német nyelvvel. Emellett hangsúlyt fektetünk a szociális és motoros készségek fejlesztésére is.

Az OVISKLUB-ban való részvétel nem előfeltétele a gyermek iskolánkba való felvételének, és nem befolyásolja közvetlenül a döntést.

További információért forduljon a titkársághoz!

Partnerintézmények

Cookie-Einstellungen

Bitte wählen Sie aus, welchen Cookie-Kategorien Sie zustimmen möchten.