besteln-wrapper

Barkácsolás egy jó cél érdekében

Tulajdonképpen iskolai hagyomány már, hogy a nyolcadikos osztályok az ádventi előadások keretében ételek és italok, valamint sorsjegyek árusítása révén kicsit „meghízlalják“ az osztálypénzüket, és ezt még önkéntes adományokkal kiegészítve segélyszervezetek támogatására tudják felhasználni. Sajnos azonban ez az esemény a világjárvány miatt ebben az évben sem kerülhetett megrendezésre.

A 8A osztály azonban nem elégedett meg azzal, hogy egyszerűen nincs mit csinálni. Azt tervezték, saját készítésű termékek árusításával fognak kis bevételre szert tenni, hogy abból olyan gyerekeket támogathassanak, akiknek kevésbé jól megy a soruk. Az első ötletbörzétől az árusításig már nem volt túl sok idő, de mindnyájan hozzájárultak ahhoz, hogy a projekt teljes siker lett.

A bevétel nagy részéből a tanulók gyümölcsöt és édességet vásároltak, amelyeket aztán személyesen vittek el a Mátyás király utcai gyermekotthonba. Az adományok átadása nem volt könnyű feladat. Tanulóinkat láthatóan nagyon megérintette a szembesülés azzal, hogyan is élik meg ezek a sérült gyerekek a mindennapjaikat, milyen kihívásokkal kell megküzdeniük. Az osztály bepillanthatott a lakóotthon életébe és meghívást kapott az ovis csoportba. Hálásan vették át tőlük a teli zsákokat. Egy kicsit lecsendesedve és elgondolkodva zárták ezt a jótékonysági akciót, de mégis azzal az érzéssel, hogy segítettek és egy kis örömöt szereztek.

Szívből köszönjük mindezt a 8A-nak, és az őket támogató pedagógusoknak: Petra Mayr tanárnőnek és Vasko Mária hittanár nővérnek.

Korábbi hírek

Nézze meg mind!

Süti hozzájárulás

Kérjük, válassza ki, melyik sütik használatához járul hozzá!