img_3245.png

Azért vagyunk a világon

“Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne” /Tamási Áron/

Élő, rendhagyó irodalomóra

A 8.C osztály szeptember 9-én a MOM Kulturális Központ előtt rendhagyó irodalomórán vett részt. Juhász Anna, a Petőfi Kulturális Ügynökség Programigazgatója vezette végig a tanulókat a szabadtéri installáción, s mesélt Tamási Áron életéről, a századforduló és a 20. század első felének irodalmi és kulturális szereplőiről, az irodalom a mindennapi életre gyakorolt hatásáról. Csapatjáték keretében kvízkérdések megválaszolása után mindenki választhatott az értékes és igényes könyvajándékok közül.

Néhány tanulói vélemény

A kiállítást nagyon izgalmasnak találtam és tetszett, hogy ahelyett, hogy csak elolvastunk volna mindent, még meséltek is.” (Kleo)

Szerintem akkor érezzük jól magunkat a világban, ha tudjuk, hogy van egy otthonunk, ahova hazatérhetünk, és örömmel fogadnak minket.” (Rozi)

... rendkívül izgalmasnak találtam, hogy egy igazi profitól tanulhattunk. Mindezek mellett az irodalom megértése es tanulmányozása roppant fontos a 20. századi / jelen világ megértéséhez. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy részt vehettem, várom az ehhez hasonló fakultatív jellegű kirándulásokat!” (Barnus)

Olasz Márta, Murányi Réka

Korábbi hírek

Nézze meg mind!

Süti hozzájárulás

Kérjük, válassza ki, melyik sütik használatához járul hozzá!